Kjille Soeting

Babyspecialist

Auteur, trainer, pedagogisch medewerker/coach

‘De wondere wereld van een baby,      een lust voor het oog!’ 

Mijn ervaring

Sinds 2000 werk ik in de kinderopvang met baby’s, wat een prachtberoep! Nog altijd ben ik 3 dagen per week in de babygroep te vinden.

Rond 2010 kwam mijn eerste boek uit: Babysignalen. Naar aanleiding van dit boek heb ik in Nederland en België gastlessen en bijscholing verzorgd voor pedagogische medewerkers in de kinderopvang. Bovendien heb ik naar aanleiding van dit boek regelmatig artikelen geschreven voor vakbladen als Kiddo en Vroeg.

Ook rond die periode trok de Baby- en kindergebarenmethode mijn volle aandacht. Ik ben direct op mijn groep met Baby- en kindergebaren gaan werken en ben bovendien opgeleid tot trainer. Wat is het geweldig om een kind een stem te geven als het (nog) niet kan spreken maar boekdelen te vertellen heeft! Als Baby- en kindergebaren trainer verzorg ik sinds 2011 voornamelijk cursussen, opleidingen en workshops aan professionals.

In 2017 verscheen het MBO Keuzedeel Werken met baby’s van mijn hand. Studiemateriaal voor de opleiding Pedagogisch Werk niveau 3 en 4. Naar aanleiding van dit keuzedeel verzorg ik met regelmaat gastlessen op ROC’s en andere MBO scholen in heel Nederland.

In 2018 heb ik een Babytraining voor 0-jarigen ontwikkeld die in 2020 erkend is door FCB Kinderopvang en die ik in company verzorg. Werken met baby’s is een vak apart! Mijn visie op het werken met kinderen tot 2 jaar richt zich vooral op kijken en luisteren naar elke vorm van communicatie, in contact zijn, geborgenheid bieden, een veilige en voorspelbare basis creëren waardoor ruimte ontstaat voor ontwikkeling, het zelfvertrouwen stimuleren en met dit alles de kinderen een stevig fundament te geven voor de rest van hun leven. Het is immers zo dat een mens in de eerste 2 jaar een grotere ontwikkeling doorleeft dan het ooit verder in zo’n korte tijd zal meemaken. In deze training is (uiteraard) Baby- en kindergebaren ook opgenomen.

In 2019 heb ik de opleiding voor Pedagogisch Coach gevolgd.

Voor Gebarenstem ben ik trainer, ontwikkelaar van curriculum en materialen en verzorg ik de communicatie. In 2019 verscheen de volledig herziene versie van het cursus en activiteitenboek van Lissa Zeviar waar ik als co-auteur tekstueel aan heb bijgedragen.

 

Waar ik voor sta:

Aandacht

Wanneer je met aandacht kijkt, zie je zoveel meer.

Inspireren

Een andere kijk werkt inspirerend.

Motiveren

Mijn enthousiasme voor het werken met baby’s klinkt door in mijn verhaal en motiveert.

Wie ben ik?

Ik ben Kjille, geboren in 1973, getogen in Noord Holland.

Ik hou van taal en communicatie in zowel verbale als non verbale talen. Ik vind het fantastisch om te zien hoe kleine kinderen een heel scala kunnen inzetten om zichzelf verstaanbaar te maken en ik zie het eerder als uitnodiging dan als uitdaging om betekenis te geven aan de kleine en grotere signalen die zij laten zien. 

Mijn prioriteit in mijn werk op de groep is een veilige en uitnodigende omgeving te creëren waarin elk kind zich optimaal kan ontwikkelen. Individuele aandacht, motiveren, uitnodigen tot een stapje verder in de ontwikkeling en prijzen als dat lukt, horen daar uiteraard bij.

Een andere passie van mij is anderen inspireren. Dit doe ik door over mijn vak te schrijven en erin les te geven. Met mijn actuele ervaring op de werkvloer weet ik mijn trainingen aan te laten sluiten op de beleving van de deelnemers.

 

Publicaties

Artikelen

  • Kiddo
  • Vroeg
  • Ouders van Nu
  • BOEKEN
  • Babysignalen
  • Keuzedeel – Werken met baby’s
  • Babygebaren, kindergebaren, iedereen kan gebaren!

Stuur me een bericht en ik neem contact met je op!